31 Jan 2010

RESULT: KILANAS FC 2-4 LLRC FT

KILANAS FC TEWAS 4-2 DI TANGAN PENDAHULU LIGA, LLRC FT. PADA BABAK PERTAMA PERMAINAN 50-50 PADA AWAL MINIT KE 20, KEMUDIAN LLRC TELAH MENJARINGKAN 3 GOAL DALAM KURANG DARI 15 MINIT. KILANAS FC MENDAPAT PELUANG UNTUK MENJARING GOAL DARI SEPAKAN PENALTI SETELAH ALIKHAN DI JATUHKAN. TETAPI SEPAKAN PENALTI YANG DIAMBIL OLEH AZIM #5 MELAMBUNG KELUAR. KEPUTUSAN 0-3 PADA BABAK PERTAMA.

SEPARUH MASA KEDUA ADALAH SATU CERITA YANG BARU APABILA KILANAS FC YANG PENUH SEMANGAT CUBA BANGKIT. GOAL PERTAMA KILANAS FC DIJARINGKAN OLEH IZZUL #7 DAN KEMUDIAN KILANAS DIHADIAHKAN LAGI SEPAKAN PENALTI YANG TELAH BERJAYA DIJARINGKAN OLEH RAZI #4.

KILANAS FC DENGAN SEMANGAT YANG BARU CUBA UNTUK MERAPATKAN KEDUDUKAN DENGAN MEMBUAT SERANGAN2 DAN ASAKAN2. TETAPI AKHIRNYA LLRC TELAH MENDAPAT SENYUMAN TERAKHIR PERLAWANAN APABILA MEREKA MENJARINGKAN GOAL KE-4 UNTUK KEPUTUSAN BERKESUDAHAN LLRC FT 4-2 KILANAS FC.

SEKALI LAGI KILANAS FC TELAH TERLEPAS PELUANG UNTUK MENANG. AKAN TETAPI SEMANGAT PEMAIN2 PADA SEPARUH MASA KEDUA UNTUK CUBA BANGKIT DAN BERJAYA MENJARINGKAN 2 GOAL, BOLEH DIKATAKAN PERSEMBAHAN TERBAIK KILANAS FC SETAKAT INI. SEMANGAT DAN TEAMWORK YANG DITUNJUKKAN PEMAIN2 KILANAS FC TIDAK DAPAT DIJELASKAN DENGAN KATA2.

DON'T WORRY KILANAS FC, GREAT GAME, DON'T LOOK BACK AND GO FORWARD!!!

KEPUTUSAN TERKINI: PENJARA 12-0 KOTA RANGER, B.A.B 1-1 MENGLAIT FC, LUN BAWANG 2-0 BRUNEI YOUTH, PERKASA 0-0 DST-GROUP FT..

NEXT MATCH, vs. PERKASA..MONDAY, 08/02/2010, BELAPAN FIELD, BERAKAS, 8:15 PM...

GAMBAR COMING SOON FOR 2 MATCHES VS. BAB AND LLRC FT..K

No comments:

Post a Comment