11 Feb 2010

KILANAS FC LWN BRUNEI YOUTH U-16

BESUK, 12hb FEBRUARI 2010, KILANAS FC AKAN MENENTANG PASUKAN BIMBINGAN BEKAS LAGENDA BRUNEI, HJ ROSANAN SAMAK, IAITU BRUNEI YOUTH U-16 DI PERLAWANAN PENUTUPAN TIRAI LIGA PERDANA II DST-GROUP BAGI KEDUA2 PASUKAN INI.

KILANAS FC AKAN MENGHARAPKAN KEMENANGAN KE-5 SEKADAR UNTUK MEMPERBAIKI KEDUDUKAN DAN JUGA MENGUKUHKAN REPUTASI BAIK PASUKAN KILANAS FC. KILANAS FC SETAKAT INI TELAH BERJAYA MENJARINGKAN 31 GOAL SEPANJANG MUSIM 09/10 INI TETAPI JUGA MENDAPAT BOLOS YANG BANYAK IAITU 22 GOAL. REKOD SETAKAT INI JUGA ADALAH M4-S1-K4 IAITU JIKA DIRENUNG BALIK, 4 KEKALAHAN ITU BUKAN KALAH TERUK DAN TIPIS SAHAJA DAN BOLEH MENANG JIKA TIADA KESILAPAN2 PEMAIN. TETAPI APA YANG SUDAH BERLALU TIDAK DAPAT DIPUTAR KEMBALI DAN HANYA DAPAT DIANGGAP SEBAGAI PENGAJARAN, KERANA GURU YANG PALING EFEKTIF ADALAH PENGALAMAN DAN BELAJAR DARI KESILAPAN.

PADA MUSIM INI, KILANAS FC BERJAYA MEMBUKTIKAN BAHAWA PASUKAN KITA ADALAH PASUKAN YANG TIDAK MUDAH MENGALAH SEBAGAI MANA DIKATAKAN OLEH AKHBAR TEMPATAN THE BRUNEI TIMES, YANG TELAH MELEBEL PASUKAN KITA DENGAN MEMILIKI "FIGHTING SPIRIT" YANG TINGGI.

SEMUNYA INI TIDAK BERKESAN JIKA TIADANYA 'TEAMWORK' (SESAMA PEMAIN DAN MAHUPUN SESAMA PEGAWAI2) DAN JUGA YANG PALING PENTING 'STAMINA'. LATIHAN 4X SEMINGGU TELAH JELAS MEMBUATKAN PEMAIN2 LEBIH BERTENAGA DI SEPARUH MASA KEDUA. BERBERAPA PERLAWANAN YANG BARU2 INI, KILANAS FC BERJAYA BANGKIT DI SEPARUH MASA KEDUA (BUKTINYA SEMASA PERLAWANAN DENGAN BAB, LLRC DAN BARU2 INI PERKASA)

PADA MUSIM INI JUGA PERHUBUNGAN (PEMAIN2>PEGAWAI2>PENYOKONG2) ADALAH SANGAT BAIK DAN SIHAT.

DALAM KESEMPATAN INI JUGA SAYA WAKIL BAGI PEMAIN2 KILANAS FC INGIN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA KEPADA PEGAWAI2 DAN JUGA "CHAIRMAN" (SPONSER) (",) YANG TELAH MENJAGA DAN MEMBERIKAN KAMI (KILANAS FC) SEDIKIT SEBANYAK KEPERLUAN2 TERTENTU DAN JUGA BONUS2 LAIN. TERIMA KASIH JUGA DIUCAPKAN KEPADA PENYOKONG KILANAS FC (YANG DIKETUAI OLEH OLFREN666 HAHA DAN JUGA AHLI2 KELUARGA WARGA KILANAS FC JUGA), KAMI BERHARAP PENDUDUK KAMPUNG KILANAS AKAN DAPAT TURUN MENRAMAIKAN DAN MEMERIAHKAN LAGI SUASANA PADANG DI MUSIM HADAPAN (SEPERTI MUSIM2 TERDAHULU)!!! YEAH, SIUK TU!! (KALAU KAMI MAJU, NAMA KAMPUNG PUN NAIK, HEHE..)

GOOD LUCK AND ALL THE BEST KILANAS FC..GO KILANAS!! GO KILANAS!!

JANGAN LUPA KILANAS FC LAWAN BRUNEI YOUTH U-16 PADA BESUK PETANG, 12hb FEBRUARI 2010, JAM 4 PTG DI PADANG DAN BELAPAN, BERAKAS.

GO KILANAS!! (",) GO KILANAS!!

No comments:

Post a Comment